Vi på lekhuset

I butiken träffar du – Anita, Jesper, Marie, Oscar, Monica, Anders, Katarina, Maria, Elisabeth, Beatrice, Ingela, Martin & Jenny! Det är vi som jobbar här och vi är ett glatt och trevligt gäng som har roligt på jobbet, och vi hjälper dig gärna att hitta det som stora som små söker! Många av oss har jobbat här på Lekhuset i många år, och har såklart samlat på oss en hel del erfarenhet och kunskap inom leksaker.

Vi är leg. Lekare

Historien om Lekhuset börjar för många år sedan – närmare bestämt 1953 – då Judith och Lennart Svensson köpte en liten butik som låg vid Lilla Torget (Skvallertorget) i Norrköping. Korg och Leksaker hette butiken då och man sålde och reparerade, så som namnet antyder korgar och leksaker. Efter några år i branschen bestämde man sig för att helhjärtat satsa på leksaksförsäljning i butiken.

 

På 70-talet klev Judith och Lennarts son Magnus in i företaget och tillsammans med sina föräldrar utvecklades butiken, man flyttade från Kungsgatan som då hade förlorat sin dragningskraft som handelsgata, till större lokaler på Drottninggatan 18. I den nya butiken öppnade de dessutom en avdelning för modellhobby.Det var även nu som butiken döptes om och i samma stund var Lekhuset fött!
Nästa flytt för butiken blev då man lämnade Drottninggatan och istället öppnade på Skomakaregatan 8, där fick vi en mer anpassad butik för de två avdelningarna – leksaker och hobby! På den gatan kunde man besöka Lekhuset i nästan 20 år, och vi tror och hoppas att många minns att man handlade leksaker i den lokal som idag bland annat innehåller en godisaffär. Samtidigt som tiden på Skomakaregatan öppnade vi för första gången en andra butik i Norrköping, den låg i handelsområdet Klockaretorpet. Här kunde Lekhuset växa, då lokalen var stor gav den möjlighet till att bredda sortimentet.

 

Mycket har hänt även sedan dess; numera drivs Lekhuset av oss i andra och tredje generationen i familjen och Lekhuset har nu lämnat innerstan. Efter att Klockaretorpet inte fick någon genomslagskraft som handelsområde flyttade Lekhuset år 1995 till Ingelsta. Här finns vi idag i egna lokaler och den, än så länge, sista flytten gick till det nybyggda huset 2009.
Lekhuset har alltså under årens lopp bytt läge i stan några gånger, från att vara en liten butik i city till att numera stolt erbjuda våra kunder Norrköpings största leksaksaffär!

 

Vår ambition är att kunna erbjuda den största och mest unika blandningen leksaker till dig! En blandning av stort och smått, från såväl de största leksakstillverkarna med välkända varumärken som de mindre med unika produkter. Tack vare att vi är en butik i helt egen regi men som en del i en butiksorganisation på över 35 butiker är alla produkter i vårt sortiment noga utvalt med stort engagemang från våra egna inköpare – allt för att erbjuda dig de bästa leksakerna!

 

Hjärtligt Välkommen in och hälsa på hos oss!
”Tredje generationen”
Martin & Marina Svensson